Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai
Gorgonzola yra vienas žymiausių mėlynųjų pelėsių sūrių, kilęs iš Italijos. Jo pavadinimas kilo iš mažo miestelio Gorgonzola, esančio netoli Milano, Lombardijos regione, kur, kaip manoma, šis sūris buvo pagamintas pirmą kartą maždaug 879 metais, nors plačiai žinomas jis tapo tik viduramžiais. Per amžius Gorgonzola išlaikė savo populiarumą ir dabar yra žinomas visame pasaulyje, vertinamas dėl savo unikalaus skonio ir tekstūros.
Gorgonzola istorija yra glaudžiai susijusi su senovės pienininkystės tradicijomis, o šis sūris iš pradžių buvo pagamintas kaip būdas išnaudoti liekamąjį pieną. Manoma, kad sūrio pelėsio atsiradimas iš pradžių buvo atsitiktinis, kai sūris buvo laikomas šaltose, drėgnose urvose, kurios sudarė puikias sąlygas pelėsiui augti. Laikui bėgant, sūrių gamintojai išmoko valdyti šį procesą, kad galėtų gaminti Gorgonzolą su specifinėmis savybėmis.
Gorgonzola gaminamas iš karvės pieno, kuris pirmiausia surenkamas, o tada pridedamas pelėsio (dažniausiai Penicillium glaucum). Pienas išrūgštėja, pridedant fermentų ir kultūrų, kurios skatina pelėsio augimą. Po to, kai sūris išrūgsta, jis praduriamas specialiomis adatomis, kad pelėsis galėtų tolygiai išplisti per visą sūrį, suteikiant jam būdingą mėlyną ar žalsvą raštą. Vėliau sūris brandinamas šaltose patalpose kelis mėnesius.
Yra dvi pagrindinės Gorgonzola sūrio rūšys: Gorgonzola Dolce („salduolis“) – švelnesnis ir kreminis variantas, turintis mažiau ryškų pelėsio skonį bei Gorgonzola Piccante („aštrus“) – brandesnis, su ryškesniu pelėsio skoniu ir kietesne tekstūra. Šiame sūryje yra gausu baltymų, riebalų, kalcio, B grupės vitaminų, fosforo, natrio, kurie yra labai svarbūs kūnui.
Gorgonzola sūris yra labai universalus ir gali būti naudojamas įvairiai. Jis puikiai tinka tiek kaip užkandis prie vyno, tiek įvairiuose patiekaluose. Gorgonzola dažnai naudojamas makaronų patiekaluose, risotuose, picose, salotose ar kaip padažų sudedamoji dalis. Taip pat šis sūris gali būti derinamas su vaisiais, pavyzdžiui, kriaušėmis ar figomis, kurie puikiai atskleidžia jo skonį.
Gorgonzola dažnai naudojama kaip vienas iš picos ingredientų ir kartu puikiai dera su figomis, karamelizuotais svogūnais, graikiniais riešutais, šonine, kumpiu ar medumi. Šis sūris gali būti naudojamas kartu su mocarela, suteikiant picai įvairesnį skonį ir tekstūrą. Kartais gorgonzola sūris įtraukiamas į picų padažus, kad suteiktų jiems kremiškumo ir sodrumo.
Pizza Siracusa picos su gorganzola sūriu
12,50 Eur
Baltas kreminis padažas, mocarela sūris, baravykai, gorgonzola sūris, petražolės.
Ø ~30-33 cm.

12,50 Eur
Baltas kreminis padažas, mocarela sūris, kriaušės, gorgonzola sūris, graikiniai riešutai bei medus.
Ø ~30-33 cm.

Kepame neapolietiškas picas, kurios turi tradicinę, traškią plutelę.

Naudojame aukščiausios kokybės produktus bei prieskonius!

Siūlome virš 30 picų variantų. Naujas skonis – nauji potyriai!
Tai yra mūsų antroji įkurta picerija Vilniuje. Ši vieta yra labai patogi sostinės gyventojams dėl gero susisiekimo. Šiame restorane turime nemažai vidaus staliukų, kur patogiai galėsite pasimėgauti neapolietiškomis picomis su sau artimais žmonėmis!
Tai yra mūsų pirmoji įkurta picerija! Nuo šios vietos mes ir atsispyrėme bei tikimės įkurti dar ne vienus picų namus, kurie džiugins itališkų picų gurmanus! Tai jauki vieta, kur vietos viduje nėra daug, tačiau šiltuoju metu laiku mūsų klientai galės pasimėgauti picomis prie lauko staliukų.
Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai

Dirbame kasdien nuo pirmadienio iki sekmadinio nuo 11 iki 22 val. Užsakyti picas galite paskambinę mums telefonu.

Jeigu norite užsakyti didesnius picų kiekius, tai geriausiai, jog parašytumėte mums el-paštu – info@pizzasiracusa.lt.
Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai

Esame iškepę virš 60 000 picų, o jas pagaminti galime per kelias minutes.

Naudojame išskirtines švediškas krosnis, kurios įkaista iki 500 °C.

Pas mus dirba virš 8 metų patirties turintys profesionalūs virtuvės šefai.
Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai
Kaip mus rasti?
Paribio g. 30B, Žvėrynas
Važiuojant nuo Narbuto kalno. Reikės atlikti trumpą ratą per Žvėryno žiedą.
Paribio g. 30B, Žvėrynas
Važiuojant nuo Edukologijos žiedo. Šis kelias yra pats greičiausias.
Paribio g. 30B, Žvėrynas
Važiuojant nuo Ukmergės gatvės. Šiuo metu gali būti kelio remonto darbai.
Žirmūnų g. 48A, Žirmūnai
Važiuojant nuo Šiaurės Miestelio.
Žirmūnų g. 48A, Žirmūnai
Važiuojant nuo Konstitucijos prospekto.
Žirmūnų g. 48A, Žirmūnai
Važiuojant nuo Antakalnio.
Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai

Neapolietiška pica – visų picų motina, kuri nuo 18 amžiaus, davė pradžią visoms kitoms picoms. Po to pica greitai išplito ir tapo populiariausiu patiekalu visame pasaulyje.

Neapolietiškos picos pagrindas yra labai plonas, o tešla išsipučia iš šonų, todėl susidaro erdvi pluta, kurioje, tinkamai kepant, turėtų būti tipiškų apanglėjusių „leopardo dėmių“.

Yra 2 pagrindiniai neapolietiškos picos variantai. “Marinara”- pomidorų padažas, česnakas ir raudonėlis bei “Margherita” – pomidorai, mocarellos sūris ir baziliko lapeliai.
Susipažinkite su Gorganzola sūriu. Gorganzola. Sūriai. Ingridientai. Produktai. Sūris. Grybai. Žolelės. Daržovės. Maistas. Jūros gėrybės. Žuvis. Prieskoniai. Aliejai. Paukštiena. Restoranas Vilnius. Restoranai Vilniuje. Pizza Siracusa. Neapolietiškos picos, neapolietiška pica, Vilnius, Picos, Pica, Picerijos, Siracusa, Picerija, Vilniuje. Pica Vilniuje. Picos Vilnius. Pizza Vilnius. Pizzeria Vilnius. Pizza in Vilnius. Pizzeria in Vilnius. Napoli pizza in Vilnius. Neapolitan Pizza Vilnius. Restaurant Vilnius.Fsūriai







